‘Sleutelrol van de verzekeringsadviseur in het zorgverzekeringsstelsel’

doorFindiPlus

‘Sleutelrol van de verzekeringsadviseur in het zorgverzekeringsstelsel’

De Commissie Zorg & Inkomen van Adfiz publiceert deposition paper Sleutelrol van de verzekeringsadviseur in het Nederlandse zorgverzekeringsstelsel.

In de position paper beschrijft Adfiz de belangrijke rol die financieel adviseurs vervullen bij het toegankelijk, kwalitatief hoogwaardig én betaalbaar houden van ons zorgstelsel. Marc van Westerlaak (foto), adviseur public affairs en beleid bij de branchevereniging: “Gezien de complexiteit en de dynamische aard van de zorgverzekeringsmarkt is de rol van de verzekeringsadviseur belangrijker dan ooit. Individuele klanten worden door de adviseur geholpen de weg te vinden bij de vele keuzes die rondom soorten basisverzekeringen, aanvullende pakketten en eigen risico’s worden gevraagd. Door de vaak lokale fysieke aanwezigheid kan de adviseur mensen helpen die moeite hebben met de verregaande digitalisering die door zorgverzekeraars wordt gestimuleerd.”

Duurzaam inzetbaar
Westerlaak: “Daarnaast worden werkgevers door de adviseur geadviseerd bij het inrichten van een zorgcollectiviteit die niet alleen rekening houdt met de belangrijkste behoeften van de werknemers, maar ook een belangrijk instrument aan de werkgever biedt om de werknemers duurzaam inzetbaar te houden. Daar waar mogelijk helpt de adviseur met het nemen van preventieve maatregelen, waarbij de zorgverzekeraar een belangrijke rol als provider en eventueel financier kan spelen.”

Verzekeringsadvies
De adviseur vervult volgens Adfiz een sleutelrol in het behouden van een toegankelijk, betaalbaar en kwalitatief hoogwaardig zorgstelsel. Dit verzekeringsadvies heeft een meervoudige waarde; het gaat namelijk ook om zaken zoals:

het bevorderen van toegang tot zorg voor alle huishoudens
het voorkomen van digitale exclusie
het voorkomen van zorgmijding
het bevorderen van preventie
het helpen bij het vitaal houden van verzekerden en het voorkomen van verzuim en arbeidsongeschiktheid.

Bron InFinance