Nalatenschap goed geregeld

FindiPlus kan u ook helpen bij de afwikkeling van de nalatenschap.

Bij een nalatenschap zijn nl. veel partijen betrokken zoals de uitvaartondernemer, de notaris, de boedelruimers, de financiële adviseur, de banken enz. Ieder ‘doet zijn eigen ding’ maar niemand heeft het overzicht. FindiPlus is voor u de verbindende schakel. Wij regelen de werkzaamheden bij de nalatenschap. Wij regisseren, organiseren en coördineren en nemen u de werkzaamheden uit handen daar waar nodig. Zo kunt u zich rustig concentreren op het rouwproces met familie en vrienden.

Een erfenis doe je er niet zomaar even tussendoor
“Nu mijn man is overleden weet ik me geen raad. Hij regelde altijd alles. Ik weet niet waar ik moet beginnen. Er komt zoveel op me af en juist nu zou ik hulp goed kunnen gebruiken.”

De erfgenamen wacht vaak een omvangrijke klus. Er moet veel geregeld worden na de uitvaart, van de dagelijkse bankzaken tot de erfenis. Men voelt zich verantwoordelijk en is belast met de afwikkeling van de nalatenschap. Men is niet vertrouwd met de materie en zoekt praktische hulp. Wij helpen u met raad en daad, gewoon bij ú thuis.

Spin in het web
FindiPlus is voor u de ‘spin in het web’ en helpt u met praktische hulp in de moeilijkste tijd. We zijn het vaste aanspreekpunt voor alle lopende zaken rondom de afwikkeling van de nalatenschap en werken voor specialistische kwesties nauw samen met bijvoorbeeld de notaris, de makelaar of de advocaat. Wij regisseren ook de contacten en afspraken voor u.
U behoudt altijd de regie
Alles wat wij doen, doen wij in overleg met u. Wij regelen de lopende zaken, u trekt aan de touwtjes. U krijgt grip op de werkzaamheden. Dat biedt gemak en zorgt voor rust.
Voorzorg.......u kunt het maar beter geregeld hebben
FindiPlus is niet alleen actief in de nazorg voor nabestaanden, maar zeker ook in het voortraject. Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Wij denken met u mee als het gaat

 • om al dan niet een (leven)testament maken
 • gevolgen van bepaalde samenlevingsvormen, zoals huwelijk, geregistreerd partnerschap of samenwonen,
 • erfplanning ter voorkoming van erf- en schenkbelasting en de eigen bijdrage voor langdurige zorg
 • uitvaartwensen
 • het aanwijzen van een executeur
 • kinderen
 • bankzaken
 • woning en inboedel
 • inkomen
 • belastingen, verzekeringen en pensioen
 • abonnementen
 • social media
 • inlogcodes, gebruikersnamen en wachtwoorden
 • huisdieren enz.
Werkwijze
…onafhankelijk en transparant

Inventarisatie van uw wensen

Wanneer u wilt dat wij nabestaandendiensten voor u gaan verrichten dan vindt allereerst een intakegesprek plaats. We bekijken bij dit gesprek samen met u de situatie en nemen puntsgewijs met u door wat er allemaal moet gebeuren. Na deze inventarisatie bepaalt u of, en zo ja, wat u zelf wilt gaan doen en wat wij voor u gaan verzorgen.

Vastleggen afspraken

We leggen alle afspraken en te verrichten diensten schriftelijk vast in een opdrachtdocument. Dat schept duidelijkheid.
Voortgang bij de afhandeling
In de loop van het hele proces houden we u op de hoogte van onze vorderingen en overleggen waar nodig met u. We houden daarbij zoveel mogelijk rekening met uw wensen. Wij belasten u zo weinig mogelijk zodat u uw aandacht op andere zaken kunt richten.

Offerte
…is altijd maatwerk
Iedere situatie is anders. U kunt het beste een afspraak maken per telefoon of e-mail (info@ervenplus.nl) voor een oriënterend vrijblijvend gesprek, gewoon bij u thuis.

En hoe zit het met de kosten?

Het eerste oriënterende gesprek is gratis en verplicht u tot niets. Wanneer u naar aanleiding van dit gesprek besluit om van onze dienstverlening gebruik te maken, dan krijgt u een opgave van de totale te verwachten kosten en onze diensten. Zodat u van tevoren weet waar u aan toe bent en niet voor verrassingen komt te staan. De tarieven zijn redelijk en toegankelijk. Door onze ervaring en expertise zorgen wij voor gemak en rust. Wij kunnen u niet alleen veel tijd besparen, maar vaak ook geld. Wij weten de weg en hebben goede contacten met diverse dienstverleners. En we zorgen er natuurlijk voor dat u niet te veel erfbelasting betaalt.